Наша школа у Словенији

Објављено петак, 09 октобар 2015

                                   

Од 1.10. до 4.10.2015.године у Словенији(Цеље) је одржана Прва конференција међународног пројекта Водни агент, са циљем да се усмери пажња јавности на неопходност одговорног односа према води.

Основна идеја међународног пројекта Водни агент је успостављање сарадње и повезивање земаља Западног Балкана преко размене података о потрошњи воде.

 

Наша школа је под покровитељством Друштва Водни агент Жалец из Словеније и Покрајинског секретаријата за урбанизам,градитељство и заштиту животне средине АП Војводине, узела активно учешће у пројекту под слоганом „Свака кап воде вреди, зато треба да се штеди“. Пројекат је ,прошле школске године, веома успешно водила учитељица Ружа Миливојевић са својим ученицима, тадашњег 4/1 разреда.

Ученици су су свакодневно мерили потрошњу воде у својој учионици, записивали и слали податке Водној агенцији Жалец у Словенији. Поред тога, су на видним местима у школи ,окачени плакати о значају воде. У школском дворишту је засађено и дрво о коме су ученици свакодневно водили рачуна, заливајући га. Учествовали су и у радио емисији“Под стакленим звоном“, где су на веома интересантан и духовит начин презентовали своје утиске везане за пројекат. Као круна пројекта, направљена је приредба о води, и на тај начин је обележен Светски дан воде.

У Словенију су путовале учитељица Ружа Миливојевић и помоћник директора Александра Шмигић. Веома успешно је презентована школа и сам пројекат ученика. Договорене су смернице за даљи развој и сарадњу.

 

 

9.10.2015.године

СЛИКЕ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ

Погодака: 816