ОБАВЕШТЕЊЕ – УПИС ПРВАКА ШКОЛСКА 2020/21.ГОДИНА

ОБАВЕШТЕЊЕ – УПИС ПРВАКА ШКОЛСКА 2020/21.ГОДИНА

Обавештавају се родитељи деце рођене од 01.03.2013. до 28.02.2014. године, која су стасала за упис у први разред основне школе, да ће од 01.04.2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у oсновну школу преко портала еУправа.

Услуга Исказивање интересовања за упис у основну школу има за циљ да школа евидентира заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у нашу школу. На овај начин школа ће оквирно знати број ученика првог разреда у школској 2020/2021. години.

НАПОМЕНА: Родитељи/законски заступници деце који  су предали школи молбу за упис или су путем маила исказали заинтересованост за упис не попуњавају податке  на порталу еУправе, како се не би дуплирала документација.

Такође заинтересованост подносе само родитеље деце који припадају подручју уписа у ОШ “Светозар Марковић Тоза“ за одељења редовне наставе.

 

Родитељи који нису у могућности да путем еУправе искажу интересовање за упис у ОШ “Светозар Марковић Тоза“, могу то урадити на два начина. Први, као и до сада могу послати мејл на адресу школе  [email protected]  или  други, путем телефона (обавезно само порука на број) јавити се секретару школе и на тај начин исказати интересовање за упис. Јављање се може вршити следећим данима:

  • Понедељак, среда и петак у периоду од 10 до 12 часова, поруком на следећи број телефона: 064/64-32-610

За исказивање интересовања на овај начин, потребно је припремити следеће податке:

  • Име и презиме детета;
  • Адреса становања из личне карте родитеља/другог законског заступника или пријаве пребивалишта за дете;
  • Контакт телефон родитеља/другог законског заступника;
  • ЈМБГ родитеља/другог законског заступника;
  • Адреса електронске поште;
  • ЈМБГ детета.

 

Након престанка ванредног стања, и дефинисања уписа од стране Министартва просвете, науке и технолошког развоја, родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, или су интересовање исказали на други начин (предатом молбом, мејлом, телефонски – поруком) електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу или ће их школа контактирати лично посредством телефона, како би се договорили о упису и заказивању термина за тестирање детета.

Нови Сад

31.03.2020. године

УПРАВА ШКОЛЕ