ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Поштовани родитељи будућих првака,

ближи се тренутак поласка Ваше деце у основну школу. Пре него што започну нову фазу свог образовања и собе вртића замене учионицама, потребно је да се упознамо. Зато вас позивамо да упишете своје дете у нашу школу и закажете термин за тестирање.

У први разред у школској 2021/2022. години, уписују се деца рођена између 1.03.2014. и 1.03.2015. године која својом адресом пребивалишта припадају нашој школи.

Ове године ће родитељима поново бити доступна услуга  еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → образовање →еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој ваше дете припада.

Упис ученика у први разред основне школе и тестирање, у складу са заказаним терминима, обављају наши психолози током априла и маја месеца.

Приликом уписа детета, није потребно да подносите ниједан документ у папирном облику – сва потребна документација (Извод из матичне књиге рођених, Уверење о пребивалишту, Уверење о похађању припремног предшколског програма, Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење) се преузима електронским путем по службеној дужности. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, потребно је да  приложите потврду о обављеном прегледу.

Апликација за заказивање ће бити доступна од 22.03 до 28.05.2021. године. Уколико  не желите да закажете термин електронским путем већ се одлучите да позовете школу, овлашћено лице у школи може у Ваше име да закаже термин кроз апликацију. Такође, уколико  имате потребу да откажете  заказан термин, можете то урадити 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нов термин за упис и тестирање детета  у основну школу електронским путем. У том случају, потребно је да се  директно обратите школи и закажете нов термин.У овим ситуацијама,  треба да позовете школу на број телефона 021 512 231,  радним даном између 8.00 и 14.00 часова и оставите своје податке секретару школе након чега ћете бити контактирани у вези са заказивањем термина.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је обезбедило подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ. За сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина можете се обратити контакт центру на број 011 73 505 57 – телефонска подршка ће бити доступна од 22.03.2021. године и током трајања уписа у ОШ сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

С поштовањем, Управа ОШ „Светозар Марковић Тоза“